miercuri, 11 iunie 2014

Pisica Angora Turceasca fotografii

Pisica Angora Turceasca fotografii frumoase pt iubitorii de animale


Pisica Angora Turceasca este, probabil, punctul de plecare al tuturor  raselor moderne cu par lung. Se pare ca gena parului lung ar fi aparut pentru prima data in turcia cu mai mult de cinci sute de ani in urma si, de aici, s-a raspandit in toata lumea datorita calatoriilor pe mare.

Standardul.

Pisica angora se deosebeste evident de pisicile de tip oriental prin capul mai rotunjit si urechile mai mici. Este de talie mai medie si prezinta o disproportie neta de constitutie in functie de sex, masculii putand cantari chiar dublu decat femelele, care sunt mai longiline si mai active. Capul este intre mic si mediu, ascutit in partea din fata, la mascul sunt admisi obrajii mai proeminenti. Urechile sunt lungi si ascutite, prinse sus, cu smocuri de par in varf. Ochii sunt mari, migdalati, fiind acceptate toate culorile. Gatul are o lungime medie, corpul are oase subtiri, gambele postefrioare sunt putin mai lungi decat cele anterioare, cu labe mici si rotunde. Coada este lunga, cu mult par stufos. Blana este de lungime medie, mai abundenta in jurul gatului si pe coapse,
unde formeaza asa-numitii pantalon, parul este foarte moale, sbtire si lucios, total lipsit de puf lanos.

Caracterul.

Angora turceasca este o pisica socibila careia ii place tovarasia altor animale si a oamenilor. Poate fi foarte sensibila si, din aceasta cauza, trebuie sa aiba un tovaras uman cu o anumaita experienta si care sa respecte caracterul liber al pisicii, tolerant, dispus sa-i acorde atentie fara a deveni sacaitor. Angora poate fi  lasata si singura, dar este important sa i se dea atentie in fiecare zi sau, eventual, sa se adopte doua femele sau o pereche. Este forte galagioasa, mai ales fata de oameni, dar nu miauna prea tare si poate deveni insistenta in dorita de ai se da putina atentie.

Pisica angora turceasca, in special daca este obisnuita asa de mica, se adapteaza bine la viata inpreuna cu copiii din casa, mai ales daca acestia au mai mult de 3-4 ani. Femela este mai vioaie
si mai agrsiva. Fiind foarte foarte activa si placand-i mult sa alerge, trebuie sa aiba libertate de miscare si posibilitatea de a iesi afara.  ii place, de asemenea, sa stea undeva deasupra tuturor, sa se joace si sa stea la panda, sa aduca diverse obiecte. Daca participa la expozitii, varietatile cu par alb unii ar putea avea nevoie de un specialist in toaleta pisicilor.

Ingrijirea.

Parul pisici angora trebuie sa fie pieptanat si periat corect de mai multe ori pe saptamana, mai ales in perioada naparlirii. Doarece nu are puf, ingrijirea este deosebit de simpla. In plus, vara, parul acestor pisici se rareste destul de mult. Rasa nu este amenintata de boli deosebite, este foarte robusta si nu prezinta probleme in timpul cresterii. exista o predispozitie catre suridate, dar aceasta tendinta a fost mult redusa prin selectie. Stapanul trebuie, insa sa-i controleze dintii si gingiile, pentru a depista daca nu apar depuneri de tartru.

Culorile.

Angora poate fi neagra, alba, albastra, crem, rosie, neagra smoke, blue smoke, tabby mackerel si blotched, silver tabby, red tabby, brown tabby, blue tabby, cream tabby, tortie, tortie albastru-crem tricoloro. sunt admise toate celelalte culori sau desene, cu exceptia acelora care tradeaza o hibridare, cum ar fi chocolate, liliac, colourpoint, si fie care dintre acestea combinate cu alb. Varietatea teaditionala este alb cu ochi de cukoare diferita (ceacara), cunoscuta sub numele de Ankara kedi.


beautiful angora cats cool photography, awesome cats white color images, stunning angora cats turkey pictures, free blog to download.
Reacții:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!! te mai astept pe acest blog.

Cats Kitten Categories

alb si negru albastra crem amazing cats funny photography amazing scottish fold photography american white cats photos animale de companie animale domestice awesome family animal website stock balinese cats photography beautiful cats images beautiful cats pictures beautiful kitty bicolora bicolora alba si albastra birmaneza seal tabby birmano seal tortie point blog gratuit cu pisici blog gratuit despre pisici cats photography cats pictures free download colour makerel tabby wallpaper colour point albastra photos cool cat beautiful colors cumpara pisici cute cats photos blog desktop photos devotament fotografii cu animale dragalase fotografii cu pisici colorate free hosting stock website wallpaper imagini cu animale domestice imagini cu birmaneze imagini cu new york imagini cu pisici de rasa imagini cu pisici frumoase imagini cu pisici norvegiene imagini cu pisici somaleze imagini cu pisici turcesti imagini cu pisoi exotic imagini desktop cu pisici persana alba persana chocolate persana crem pisica angora turceasca pisica birmaneza poze pisica cymric de rasa pisica maine coon pisica norvegiana de padure pisica persana colourpoint pisica ragdoll imagini pisica ragdoll seal mitted pisica somaleza pisica turceasca van imagini pisica york chocolate pisici de casa blog pisici frumoase pentru familie pisici galbene fotografii pisici pentru copii pisici selkirk rex pisicile Pisicile scottish fold poze cu angora poze cu animale poze cu maine coon poze cu pisica balineza poze cu pisici poze cu pisici albe poze cu pisici exotic poze cu pisici siberiene poze cu pisici york chocolate poze cu selkirk rex poze frumoase ragdoll albastra bicolor ragdoll albastra colourpoint rase de pisici somaleze scottish fold cats selkirk rex cats selkirk rex free blog selkirk rex wallpaper Siberian cat pictures site despre pisici site online cu rase de pisici somali cats photography tipuri de pisici imagini wallpaper cu animale colorate wallpaper cu animale domestice wallpaper cu animale dragute wallpaper cu animale iubitoare wallpaper cu chocolate wallpaper cu pisici wallpaper cu pisici de rasa wallpaper cu pisici frumoase wallpaper desktop