marți, 10 iunie 2014

Pisica Turceasca Van imagini

Pisica Turceasca Van Un Animal de Companie Dragut.


Desenul deosebit al blanii a mai fost selectionat si la alte rase, dar a fost denumit chiar de la Turceasca van. In afara de parul alb imaculat si de petele rosii sau crem, caracteristicie rasa se mai distinge si prin atitudinea mandra si caracterul puternic, dar sociabil si afectuos.

Standardul

Pisica turceasca van are o structura anatomica robusta, cu un corp lung si viguros. Capul este triunghiular, nasul are un stop slab pronuntat. Urechile sunt mari si ascutite, iar distanta dintre este mai mare decat latimea lor la baza. Ochii sunt mari, migdalati, de culoarea ambrei sau de culori diferite. Gambele sunt inalte, proportionate cu corpul, coada este de lungime medie si acoperita cu par foarte des. La mascul, latimea corpului la nivelul umerilor este cel putin egala  cu cea a capului si se ingusteaza  catre crupa. Femelele sunt mai mici. Varful nasului si pernitele plantare sunt roz. Blana este neteda, cu franjuri, (pantalonasi si smocuri pe abdomen cu lungime dubla fata de parul care acopera restul corpului. 

Caracterul

Are un caracter exuberant si o personalitate puternica, exprimata printr-un mieunat melodios, puternic si destul de frecvent repetat. Mediu reactiva, activa, nu este timida, dar poate fi rezervata fata de straini. Foarte rar sta linistita in bratele cuiva. Cu membrii familiei este prietenoasa si afectuoasa, jucausa chiar si cand este adulta. Masculul are un mers parca arogant, datorat latimii bazinului si a faptului, ca si cozii in permanenta miscare, purtata in sus. Este un  bun vanator si, in mod curios, iubeste foarte mult apa. Este de preferat sa aiba la dispozitie un spatiu in aer liber, pentru ca are nevoie de miscare si de un teritoriu intins si cu vegetatie.

Ingrijirea

Ca de obicei, trebuie periata mai des in perioada de naparlire, dar o data pe luna este nevoie si de o baie, pentru a pastra aspectul imaculat al blanii. Ingrijirea blanii este usurata de absenta pufului si de atractia pe care o exercita apa

Culorile

Corpul pisici este alb, cu un desen caracteristic acestei rase, cu pete mici rosu-auriu sau crem, plasate exclusiv pe frunte pana la baza urechilor, unde formeaza doua pete, amintind de profilul unui fluture, si pe coada. O pata alba separa petele de pe frunte. Desenu tabby poate fi blotched sau mackerel. Se pot acepta unu sau mai multe puncte colorate raspandite pe suprafata superioara a corpului, pe solduri si pe fata exterioara a gambelor pana la solduri. Aceste pete mici sunt denumite amprentele lui allah. Acest colorit deosebit preia numele rasei, van, si mai este prezent si la alte rase. Unele asociati recunosc si culorile negru, carapace de broasca testoasa, albastru crem, albastru(cu sau fara desen tabby).
turkish van cats photography, beautiful turkish cat images, review amazing pets pictures, awesome animal to buy.


Reacții:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!! te mai astept pe acest blog.

Cats Kitten Categories

alb si negru albastra crem amazing cats funny photography amazing scottish fold photography american white cats photos animale de companie animale domestice awesome family animal website stock balinese cats photography beautiful cats images beautiful cats pictures beautiful kitty bicolora bicolora alba si albastra birmaneza seal tabby birmano seal tortie point blog gratuit cu pisici blog gratuit despre pisici cats photography cats pictures free download colour makerel tabby wallpaper colour point albastra photos cool cat beautiful colors cumpara pisici cute cats photos blog desktop photos devotament fotografii cu animale dragalase fotografii cu pisici colorate free hosting stock website wallpaper imagini cu animale domestice imagini cu birmaneze imagini cu new york imagini cu pisici de rasa imagini cu pisici frumoase imagini cu pisici norvegiene imagini cu pisici somaleze imagini cu pisici turcesti imagini cu pisoi exotic imagini desktop cu pisici persana alba persana chocolate persana crem pisica angora turceasca pisica birmaneza poze pisica cymric de rasa pisica maine coon pisica norvegiana de padure pisica persana colourpoint pisica ragdoll imagini pisica ragdoll seal mitted pisica somaleza pisica turceasca van imagini pisica york chocolate pisici de casa blog pisici frumoase pentru familie pisici galbene fotografii pisici pentru copii pisici selkirk rex pisicile Pisicile scottish fold poze cu angora poze cu animale poze cu maine coon poze cu pisica balineza poze cu pisici poze cu pisici albe poze cu pisici exotic poze cu pisici siberiene poze cu pisici york chocolate poze cu selkirk rex poze frumoase ragdoll albastra bicolor ragdoll albastra colourpoint rase de pisici somaleze scottish fold cats selkirk rex cats selkirk rex free blog selkirk rex wallpaper Siberian cat pictures site despre pisici site online cu rase de pisici somali cats photography tipuri de pisici imagini wallpaper cu animale colorate wallpaper cu animale domestice wallpaper cu animale dragute wallpaper cu animale iubitoare wallpaper cu chocolate wallpaper cu pisici wallpaper cu pisici de rasa wallpaper cu pisici frumoase wallpaper desktop