luni, 9 iunie 2014

Pisicile Maine Coon si frumusetea lor

Pisici de rasa maine coon pentru tine si familia ta


Frumusetea salbatica a pisicii maine coon, dupa ce a fost umbrita de pisica din rasa Persana la inceputul secolului al xx-lea, a revenit in forta si a obtinut un meritat succes in tara sa si in intreaga lume. Dimensinile  mari, parul lung si aspectul oarecum salbatic, alaturi de caracterul sau afectuos au facut din acest animal o vedeta a expozitiilor de pisici si un insotitor preferat al iubitorilor de pisici cu par lung.


Standardul.

Corpul pisici maine coon este rectangular, cu gambe inalte si puternice, scheletul este masiv, cu talie impunatoare, un exemplu de forta si soliditate. Capul este mare, botul patrat, barbia este puternica si in linie cu nasul. Profilul trebuie sa fie alungit si cu concavitatea putin vizibila. Pometii sunt inali si bine conturati, zona maxilarelor are un contur patrat. Urechile, mari, sunt purtate in sus, perpendicular pe craniu, impodobite cu smocuri de par ca la lix. Ochii sunt mari si expresivi, usori ovali, dar nu migdalati. Pentru ochi sunt admise toate culorile, iar albastru numai la exemplarele albe. Masculii, in special, au gatul puternic, gambele de lungime medie, cu labele late, rotunjite si cu smocuri de par intre degete. Coada are lungimea egala cu corpul, cu par lung, des si moale, si este purtata in sus cand pisica este in mers. Blana este deasa si compacta, scurta pe cap, pe umeri si pe gambe, devine mai lunga pe spate si pe solduri, Pe gambe
formeaza un fel de pantaloni. Colierul din jurul grumazului este bine marcat. Parul este matasos si lucios, puful moale si fin, firele de la suprafata sunt netede si groase.CARACTERUL.


Este o pisica echilibrata, sociabila si cu un caracter cuminte, nu face multa galagie, dar are un mieunat carcteristic, o serie de sunete care par un fel de triluri. Mediu activa, dar cu o capacitate de reactie foarte mare, este curioasa fata de tot ce se intampla in jurul sau. Maine coon are un temperament independent, cand se odihneste evita sa intre in contact cu alte pisici care se mai afla, eventual in casa, dar ii place sa stea intr-un loc cat mai sus posibil, pentru a putea controlaintregul teritoriul. Chiar si cand se joaca, o face tot de una singura  si nu suporta intotdeauna prezenta persoanelor straine, mai ales daca sunt multe si galagioase. In acest caz, se refugiaza tot intr-un loc situat la inaltime si coboara doar dupa ce a plecat toata lumea. Unele
exemplare, poate si in legatura cu o culoararea blanii, sunt mai timide, in timp ce pisicile brown si pisoii mici sunt mai increzatori. In ciuda aspectului sau impunator, nu este agresiva si se adapteaza la viata impreuna cu alte animale, chiar daca nu intotdeauna se bucura de prezenta unui caine in casa, evitand sa-l intalneasca. Blanda si calina cu oricine se poarta frumos cu ea, stie sa fie foarte afectuoasa cu membrii familiei. este un mare vanator, agila si cu calitati...sportive, se catara foarte bine si-i place sa aiba acces intr-o gradina, dar este bine sa fie obisnuita inca de mica sa traiasca in libertate.


INGRIJIREA.


Pisica maine coon este o pisica robusta care nu are probleme sanitare deosebite. Nu sufera de frig daca traieste sub cerul liber, pentru ca este protejata de blana deasa si de coada stufoasa in forma de pana pe care si-o infasoara in jurul corpului, ca o mantie calda, atunci se incolaceste pentru a se odihni. Parul trebuie periat la intervale regulate si este bine ca pisoiul sa fie obisnuit de mic cu aceste operatiuni. Pisica Maine coon se dezvolta fizic foarte lent si dupa patru ani se poate spune ca este in plina forma. Femelele sunt mai mici decat masculii, care pot atinge in medie 9kg , iar unele exemplare depasesc chiar 13kg. Maine coon cats photography all colorsCULORILE.


La pisica maine coon sunt admise toate culorile blanii, cu exceptia acelora care tradeaza o hibridare cu alte rase, cum ar fi desenu pointed si culorile chocolate, antimoniu, nuante tipice pentru rasa Birmaneza. Blana brown tabby este considerata mai populara, dar sunt admise si blanile alb pur si in celelalte culori de baza sau diluate, albastru, rosu, crem, tigrat tabby blotchet, mackerel si spotted, in culorile mentionate, si silver tabby precum si toate aceste culori combinate cu alb. Sunt admise si blanile de culoarea carapacei de broasca testoasa, tricolore,chinchilia, silver smokes, shell camee, blake smoke, albastru smoke, tortie smoke. Primul exemplar inregistrat a fost o pisica alba cu negru, in anul 1961. albul este admis in orice proportie.
Beautiful cats images, amazing maine coon photos, free stock pictures online, cool animal review free site.


Reacții:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!! te mai astept pe acest blog.

Cats Kitten Categories

alb si negru albastra crem amazing cats funny photography amazing scottish fold photography american white cats photos animale de companie animale domestice awesome family animal website stock balinese cats photography beautiful cats images beautiful cats pictures beautiful kitty bicolora bicolora alba si albastra birmaneza seal tabby birmano seal tortie point blog gratuit cu pisici blog gratuit despre pisici cats photography cats pictures free download colour makerel tabby wallpaper colour point albastra photos cool cat beautiful colors cumpara pisici cute cats photos blog desktop photos devotament fotografii cu animale dragalase fotografii cu pisici colorate free hosting stock website wallpaper imagini cu animale domestice imagini cu birmaneze imagini cu new york imagini cu pisici de rasa imagini cu pisici frumoase imagini cu pisici norvegiene imagini cu pisici somaleze imagini cu pisici turcesti imagini cu pisoi exotic imagini desktop cu pisici persana alba persana chocolate persana crem pisica angora turceasca pisica birmaneza poze pisica cymric de rasa pisica maine coon pisica norvegiana de padure pisica persana colourpoint pisica ragdoll imagini pisica ragdoll seal mitted pisica somaleza pisica turceasca van imagini pisica york chocolate pisici de casa blog pisici frumoase pentru familie pisici galbene fotografii pisici pentru copii pisici selkirk rex pisicile Pisicile scottish fold poze cu angora poze cu animale poze cu maine coon poze cu pisica balineza poze cu pisici poze cu pisici albe poze cu pisici exotic poze cu pisici siberiene poze cu pisici york chocolate poze cu selkirk rex poze frumoase ragdoll albastra bicolor ragdoll albastra colourpoint rase de pisici somaleze scottish fold cats selkirk rex cats selkirk rex free blog selkirk rex wallpaper Siberian cat pictures site despre pisici site online cu rase de pisici somali cats photography tipuri de pisici imagini wallpaper cu animale colorate wallpaper cu animale domestice wallpaper cu animale dragute wallpaper cu animale iubitoare wallpaper cu chocolate wallpaper cu pisici wallpaper cu pisici de rasa wallpaper cu pisici frumoase wallpaper desktop