luni, 9 iunie 2014

Pisica Norvegiana de padure foto

Pisica Norvegiana de padure blog cu fotografii


Pisica Norvegiana de padure seamana foarte mult cu un mic linx, mai ales in coloritul clasic tabby. Dimensiunile mari, urechile ascutite, impodobite cu smocuri de par si temperamentul sau plin de naturalete ne fac sa ne-o imaginam plimbandu-se prin padurile inzapezite ale Marelui Nord, chiar si atunci cand se afla intre peretii unui apartament confortabil sau in alte locuri care il protejeaza de pericolele vietii moderne.

ISTORIA VECHE A PISICI.

Rasa pisici este originara din Norvegia, unde a ajuns la actualele  caracteristici tocmai pentru a supravietui in clima rece a Nordului. Dimensiunile mari si parul lung sunt, de fapt, o adaptare perfecta la conditiile dificile de viata din regiune.

STANDARDUL PISICI

Pisica Norvegiana de padure este inalta si are corpul rectangular, de talie mare. capul trebuie sa formeze un triunghi echilateral cu urechile, profilul este lung, drept si nu trebuie sa aiba denivelari ale liniei nasului. Ochii sunt migdalati, oblici, mari si de culori armonizate cu cele ale blanii. Urechile de dimensiuni medii, continua linia obrajilor si sunt impodobite la extremitati cu smocuri de par. Gambele sunt inalte, cele posterioare mai lungi decat cele anterioare, si coada este lunga si stufoasa. Blana, mai ales iarna, are dedesubt un puf abundent. Zona din jurul gatului are un plastron pufos in partea din fata, un guler lateral lat, iar la ceafa un fel de coama. Parul este mai lung in jurul gatului, pe coapse si pe coada, cel de la suprafata este lucios si gras.

CARACTERUL PISICI.

Norvegiana de padure are un temperament mediu activ, vigilent si cu capacitatea de reactie, destul de independent, dar afectuos si sociabil fata de om cu care ii place sa se joace chiar si cand este adult. Masculul, mai ales, cauta contactul cu fiintele umane, in timp ce femelele nu suporta, cateodata, sa fie luate in brate. Este adaptata la viata inpreuna cu copiii, totusi se indeparteaza de ei atunci cand vrea liniste. Accepta prezenta altor pisici, cu care se joaca si tinde sa formeze un grup, si traieste in buna pace cu alte animale. Cateodata, este posibil ca masculii sa nu supeorte prezenta pisoilor, dar, in general, nu sunt pisici agresive, sunt aproape tacute si retrase. Aceasta pisica nu se teme de zgomotele puternice si nici de prezenta persoanelor straine pe care le adulmeca si le examineaza cu grija inainte de a se lasa mangaiata de ele. Isi arata increderea fata de cineva mergand cu coada ridicata vertical, ca un penaj. Daca are la dispozitie o gradina se lasa in voia curiozitatii si inpulsului de a alerga, de a se juca, de a se catara prin copaci, dar stie sa se adapteze la viata in apartament.

INGRIJIREA PISICI.

Blana pisici norvegiene este deasa trebuie periata frecventa, mai ales in perioada de naparlire, baie din cand in cand  si o alimentatie corecta. Spalarile prea dese cu sampon pot dauna stratului de grasime care asigura protectia parului. In orice caz, acesta nu are tendinta de a forma noduri sau de a se impasli. Nu atinge dezvoltarea completa inainte de a ajunge la varsta de 4-5ani.

CULORILE PISICI.

Sunt acceptate toate culorile, cu exceptia acelora care rezulta in mod evident din hibridari, cum ar fi colourpoint si chocolate. Nu sunt de dorit micile pete albe, decat doar daca fac parte din tabby.beautiful Norwegian cat pictures, amazing norwegian cat forest black and white photography, cool photos.


Reacții:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!! te mai astept pe acest blog.

Cats Kitten Categories

alb si negru albastra crem amazing cats funny photography amazing scottish fold photography american white cats photos animale de companie animale domestice awesome family animal website stock balinese cats photography beautiful cats images beautiful cats pictures beautiful kitty bicolora bicolora alba si albastra birmaneza seal tabby birmano seal tortie point blog gratuit cu pisici blog gratuit despre pisici cats photography cats pictures free download colour makerel tabby wallpaper colour point albastra photos cool cat beautiful colors cumpara pisici cute cats photos blog desktop photos devotament fotografii cu animale dragalase fotografii cu pisici colorate free hosting stock website wallpaper imagini cu animale domestice imagini cu birmaneze imagini cu new york imagini cu pisici de rasa imagini cu pisici frumoase imagini cu pisici norvegiene imagini cu pisici somaleze imagini cu pisici turcesti imagini cu pisoi exotic imagini desktop cu pisici persana alba persana chocolate persana crem pisica angora turceasca pisica birmaneza poze pisica cymric de rasa pisica maine coon pisica norvegiana de padure pisica persana colourpoint pisica ragdoll imagini pisica ragdoll seal mitted pisica somaleza pisica turceasca van imagini pisica york chocolate pisici de casa blog pisici frumoase pentru familie pisici galbene fotografii pisici pentru copii pisici selkirk rex pisicile Pisicile scottish fold poze cu angora poze cu animale poze cu maine coon poze cu pisica balineza poze cu pisici poze cu pisici albe poze cu pisici exotic poze cu pisici siberiene poze cu pisici york chocolate poze cu selkirk rex poze frumoase ragdoll albastra bicolor ragdoll albastra colourpoint rase de pisici somaleze scottish fold cats selkirk rex cats selkirk rex free blog selkirk rex wallpaper Siberian cat pictures site despre pisici site online cu rase de pisici somali cats photography tipuri de pisici imagini wallpaper cu animale colorate wallpaper cu animale domestice wallpaper cu animale dragute wallpaper cu animale iubitoare wallpaper cu chocolate wallpaper cu pisici wallpaper cu pisici de rasa wallpaper cu pisici frumoase wallpaper desktop