marți, 10 iunie 2014

Pisica Siberiana cadou de ziua ta

Pisica Siberiana un cadou ideal de ziua ta


Pisica Siberiana este o pisica de talie mare, maiestuoasa si cu un aspect aproape salbatic. Rasa a fost selectionata in lungime intacte toate caracteristicile unei pisic obisnuita de secole sa supravietuiasaca intr-un mediu evident ostil. In cadrul linistit al vietii de familie ea se dovedeste a fi un tovaras de viata al omului, afectuos si discret. 

Standardul.

Este un animal cu aspect maiestuos, puternic, musculos si de dimensiuni mediu-mari. Capul este scurt, triunghiular, proportionat in raport cu corpu. Nasul lung, bombat si fara stop. Lungimea nasului trebuie sa fie egala cu dublul distantei dintre ochi. Obrajii sunt masivi si cu favoriti lungi, barbia bine conturata, dar nu proeminenta. Urechile sunt de talie medie, groase, largi la baza, cu smocuri abundente de par, purtate usor curbate spre inainte, catre frunte. Ochii sunt mari, usor ovali, bine deschisi, de culoarea umbrei si in toate tonalitatile de verde. Corpul este destul de lung, nu prea inalt, cu gambe robuste, labe rotunde, late si puternice, cu smocuri de par care ies la iveala dintre degete. Gatul este scurt si musculos, coada lunga, groasa la baza, acoperita peste tot de par lung si des. Parul este foarte lung pe gat, piept, gambe (formand un fel de pantalonasi) si coada, scurt pe umeri, pe spinare este des, dur si lucios, iar pe solduri se subtiaza desi ramane tot foarte des. Puful este aproape inexistent vara, des, dar cu consistenta foarte fina iarna.

Caracterul.

Pisica siberiana este un animal cu un temperament inca foarte legat de natura si, din aceasta cauza, mai putin adaptat vietii de pisica de a familiei. Este destul de activa, reactioneaza prompt, aproape tacuta si nu solicita prea multe atentii. In familie este afectuoasa si sociabila, niciodata insistenta si mai degraba independenta. Fata de persoanele straine este foarte neincrezatoare si nu-i plac zgomotele neasteptate, la care reactioneaza sufland cu putere pe nari. Tocmai datorita puternicului simt al proprietati asupra teritoriului si caracterului hotarat si neincrezator, se pare ca localnicii o foloseau ca (pisica de paza). Selectia moderna urmareste sa-i mai indulceasca temperamentul si aceste pisici trebuie, in orice caz, obisnuite sa devina socibile inca de cand 

sunt foarte mici, in acest scop este neaparat necesar ca pisoii sa intre in contact fizic cu omul si cu afectiunea sa pentru a i se imblanzi caracterul. Este un vanator foarte bun, suporta perfect frigul, si-i plac spatiile largi si in aer liber, de aceea, este preferabil sa poata avea acces la gradina. 

Ingrijirea.

Pisica siberiana este puternica, robusta si longeviva, nu are nevoie de o grija speciala pentru toaleta blanii. Este important sa fie obisnuita inca de pui sa fie periata. Trecand pieptenele prin parul ei macar o data pe saptamana, mai des in perioada de naparlire, se elimina firele moarte si se evita formarea de noduri in puful de sub blana.

Culorile.

Sunt admise toate culorile, inclusiv in combinatie cu alb, si sunt raspandite marcajele tabby. Culoarea naturala a pisicii Siberiene este golden tabby, iar culorile uni nu sunt des intalnite. Sunt excluse culorile care provin in mod evident dintr-o hibridare, liliac, chocolate si colourpoint.
HD siberian cats pictures, cool animal images for mobile, cute grey cats photography, amazing free wallpaper.


Reacții:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!! te mai astept pe acest blog.

Cats Kitten Categories

alb si negru albastra crem amazing cats funny photography amazing scottish fold photography american white cats photos animale de companie animale domestice awesome family animal website stock balinese cats photography beautiful cats images beautiful cats pictures beautiful kitty bicolora bicolora alba si albastra birmaneza seal tabby birmano seal tortie point blog gratuit cu pisici blog gratuit despre pisici cats photography cats pictures free download colour makerel tabby wallpaper colour point albastra photos cool cat beautiful colors cumpara pisici cute cats photos blog desktop photos devotament fotografii cu animale dragalase fotografii cu pisici colorate free hosting stock website wallpaper imagini cu animale domestice imagini cu birmaneze imagini cu new york imagini cu pisici de rasa imagini cu pisici frumoase imagini cu pisici norvegiene imagini cu pisici somaleze imagini cu pisici turcesti imagini cu pisoi exotic imagini desktop cu pisici persana alba persana chocolate persana crem pisica angora turceasca pisica birmaneza poze pisica cymric de rasa pisica maine coon pisica norvegiana de padure pisica persana colourpoint pisica ragdoll imagini pisica ragdoll seal mitted pisica somaleza pisica turceasca van imagini pisica york chocolate pisici de casa blog pisici frumoase pentru familie pisici galbene fotografii pisici pentru copii pisici selkirk rex pisicile Pisicile scottish fold poze cu angora poze cu animale poze cu maine coon poze cu pisica balineza poze cu pisici poze cu pisici albe poze cu pisici exotic poze cu pisici siberiene poze cu pisici york chocolate poze cu selkirk rex poze frumoase ragdoll albastra bicolor ragdoll albastra colourpoint rase de pisici somaleze scottish fold cats selkirk rex cats selkirk rex free blog selkirk rex wallpaper Siberian cat pictures site despre pisici site online cu rase de pisici somali cats photography tipuri de pisici imagini wallpaper cu animale colorate wallpaper cu animale domestice wallpaper cu animale dragute wallpaper cu animale iubitoare wallpaper cu chocolate wallpaper cu pisici wallpaper cu pisici de rasa wallpaper cu pisici frumoase wallpaper desktop