duminică, 29 iunie 2014

Pisica YORK chocolate pt apartament

Pisica YORK chocolate tovaras pentru casa ta


Selectia pisicilor york de rasa nu a exclus niciodata pisicile obisnuite de casa, astfel incat la expozitii exista intotdeauna o sectiune rezervata tocmai acestor pisici de casa. La originea diferitelor rase moderne se afla farmecul irezistibil al cate unei pisici dragalase fara documente si pasiunea infocatilor sai stapani.

STANDARDUL.

Pisica York chocolate este un animal cu o constitutie supla si longilina care aminteste pe aceea a Siamezei, desi este, evident, mai mare si mai robusta. Masculii ating greutaatea de 6-8 chilograme, iar femelele cel mult 4-5 chilograme. Capul pisici este potrivit de mare, mai mult lung decat lat,in forma de triunghi cu colturile rotunjite. Din profil, craniul este rotunjit, nasul are un stop lin, barbia este putin pronuntata. Urechile sunt mari, ascutite, in culorile auriu, verde sau ca aluna-inchis. Gambele sunt de lungime medie, cele posterioare mai lungi decat cele anterioare. Labele sunt rotunde si mari. Coada este intre medie si lunga la pisica adulta, parul de pe coada trebuie sa se rasfire ca o pana. Blana este de lungime medie, moale si lucioasa, De cosistenta delicata, nu are puf lanos. Parul este scurt pe bot, pe abdomen si pe portiunea superioara a gambelor si in jurul gatului.

CARACTERUL.

Pisica york chocolate este putin activa si reactiva, are nevoie de atentie moderata din partea omului. Cu persoanele din familie este afectuoasa, se lasa usor mangaiata si-i place sa fie tinuta in brate. Cu persoanele straine este rezervata, uneori chiar si timida, dar, in orice caz, este sociabila si foarte putin agresiva. Datorita tendintei de a-si urma stapanul peste tot, a fost poreclita pisica-satelit, dar este, in realitate, destul de independenta, miauna rar si este mai linistita decat o pisica de rasa orientala. Accepta prezenta altor animale si poate fi un tovaras de joaca  afectuos si discret pentru copiii din casa. Lucrurile noi ii atrag atentia si nu-i place sa paraseasca ambianta care-i este familiara, adaptata la viata  in apartament, suporta cu usurinta cateva ore de singuratate, dar ii place sa poata avea acces si la un spatiu verde.

CULORILE.

Standardul culorii prevede patru varietati, chocolate uni, chocolate cu alb, liliachiu uni si liliachiu cu alb. In culorie uni, o pata alba pe piept sau pe pantece este acceptata, dar nu obligatorie. la exemplalrele bicolore, albul este repartizat in juriul gatului, pe piept, pantece, gambe si, deseori, pe bot, printr-o dunga pe nas. Culorile sunt evident mai deschise la pisoi care, pana la 12 luni pot avea si urme de desen tigrat sau de pete. Sunt in curs de recunostere si blanile chocolate van si liliac van, pisici preponderent albe, cu culoarea ramasa doar pe extremitati, cap, coada si doar cateva pete admise pe gambe, una sau doua pete mici si rotunde fiind permise pe corp. Blog despre animale de companie foarte iubite de catre om.

Reacții:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!! te mai astept pe acest blog.

Cats Kitten Categories

alb si negru albastra crem amazing cats funny photography amazing scottish fold photography american white cats photos animale de companie animale domestice awesome family animal website stock balinese cats photography beautiful cats images beautiful cats pictures beautiful kitty bicolora bicolora alba si albastra birmaneza seal tabby birmano seal tortie point blog gratuit cu pisici blog gratuit despre pisici cats photography cats pictures free download colour makerel tabby wallpaper colour point albastra photos cool cat beautiful colors cumpara pisici cute cats photos blog desktop photos devotament fotografii cu animale dragalase fotografii cu pisici colorate free hosting stock website wallpaper imagini cu animale domestice imagini cu birmaneze imagini cu new york imagini cu pisici de rasa imagini cu pisici frumoase imagini cu pisici norvegiene imagini cu pisici somaleze imagini cu pisici turcesti imagini cu pisoi exotic imagini desktop cu pisici persana alba persana chocolate persana crem pisica angora turceasca pisica birmaneza poze pisica cymric de rasa pisica maine coon pisica norvegiana de padure pisica persana colourpoint pisica ragdoll imagini pisica ragdoll seal mitted pisica somaleza pisica turceasca van imagini pisica york chocolate pisici de casa blog pisici frumoase pentru familie pisici galbene fotografii pisici pentru copii pisici selkirk rex pisicile Pisicile scottish fold poze cu angora poze cu animale poze cu maine coon poze cu pisica balineza poze cu pisici poze cu pisici albe poze cu pisici exotic poze cu pisici siberiene poze cu pisici york chocolate poze cu selkirk rex poze frumoase ragdoll albastra bicolor ragdoll albastra colourpoint rase de pisici somaleze scottish fold cats selkirk rex cats selkirk rex free blog selkirk rex wallpaper Siberian cat pictures site despre pisici site online cu rase de pisici somali cats photography tipuri de pisici imagini wallpaper cu animale colorate wallpaper cu animale domestice wallpaper cu animale dragute wallpaper cu animale iubitoare wallpaper cu chocolate wallpaper cu pisici wallpaper cu pisici de rasa wallpaper cu pisici frumoase wallpaper desktop