miercuri, 11 iunie 2014

Pisica Somaleza blog gratuit

Pisica Somaleaza free hosting website photos


Varietatile cu par lung sunt mai spectaculoase decat rasele cu par scurt de care apartin. Totusi, chiar parul lung reprezinta o problema pentru crescatori, pentru ca desenul si culoarea parului se obtin greu prin selectie. La Somaleza, lungimea parului provoaca dispersarea ticking-ul si aceasta nu mai este atat de bine conturat si de evident ca la pisicile abisiniene, mai ales cand este vorba despre tonalitati mai deschise ca sorrel, fawn si albastru.

Standardul

Corpul este de lungime medie, elegant si musculos, Capul are forma unei prisme triunghiulare, cu contururile rotunjite. Botul este de lungime potrivita si rotunjit. Urechile sunt late si bine distantate, cu varful usor rotunjit. Are ochii mari si migdalati, asezati oblig fata de linia nasului si pot avea culoarea ambrei, galben sau verde. Gambele sunt lungi, cele posterioare ceva mai lungi decat cele anterioare. Coada este trasatura cea mai spectaculoasa a acestei rase, lunga, acoperita cu par lung si des, este purtata in sus sau, sau, in unele cazuri, rasfranta peste spinare. Blana are parul de lungime medie, moale, lucios si placut la pipait, foarte des.

Caracterul

Pisica somaleza are un temperament asemanator cu al abisinienei, este activa si cu o putere mai mare de reactie, intotdeauna atenta la tot ce se petrece in jurul sau. Nu este prea galagioasa si-si exprima afectiunea fata de om, cercandu-i acestuia sa-i acorde cat mai multa atentie. Ii place sa fie mangaiata si sa se joace, chiar si ca animal adult. Datorita temperamentului sau extrovertit, sociabil si curios, se adapteaza cu usurinta la situatiile noi si se apropie prietenos de persoanele care vin in vizita la famile. Accepta prezenta altor animale de care se ataseaza mai ales daca, in timpul zilei este lasata singura de catre stapani.

Isi arata sociabilitatea tinandu-si ridicata in sus coada frumoasa ca un panas, la fel ca toate pisicile de origine orientala, manifesta o evidenta predispozitie pentru dresaj, invata sa raspunda cand este chemata, sa duca jucariile, aceasta pisica somaleza nu se teme de apa, se adapteaza exceptional la viata in apartament, daca i se asigura spatiu suficient in apartament si i se acorda atentia cuvenita, dar nu-i displace nici daca are acces intr-o gradina.

Ingrijirea

Parul pisici somaleze nu este lanos si nu tinde sa se incalceasca, totusi trebuie periata saptamanal si trebuie sa i se acorde atentia cuvenita frumoasei sale cozi care se poate murdari foarte repede daca iese afara din apartament.

Culorile

La pisica somaleza sunt recunoscute culorile iepure, sau ruddy, blue color, sorrel, fawn si toate celelalte in culorile siver, blana este caracterizata prin trei sau mai multe fasii de culori diferite pe lungimea fiecarui fir de par. Culoarea trebuie sa fie bine distribuita pe tot corpul, subliniata de ticking, fara umbre sau pete colorate inchise pe vreo zona a corpului pisici.
cute somali cats photography, free blog gallery photos, red cats images download, white cat pictures free stock blog, nice cats for apartment and house, red and black forest cat, wallpapers, free host images to use.


Reacții:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!! te mai astept pe acest blog.

Cats Kitten Categories

alb si negru albastra crem amazing cats funny photography amazing scottish fold photography american white cats photos animale de companie animale domestice awesome family animal website stock balinese cats photography beautiful cats images beautiful cats pictures beautiful kitty bicolora bicolora alba si albastra birmaneza seal tabby birmano seal tortie point blog gratuit cu pisici blog gratuit despre pisici cats photography cats pictures free download colour makerel tabby wallpaper colour point albastra photos cool cat beautiful colors cumpara pisici cute cats photos blog desktop photos devotament fotografii cu animale dragalase fotografii cu pisici colorate free hosting stock website wallpaper imagini cu animale domestice imagini cu birmaneze imagini cu new york imagini cu pisici de rasa imagini cu pisici frumoase imagini cu pisici norvegiene imagini cu pisici somaleze imagini cu pisici turcesti imagini cu pisoi exotic imagini desktop cu pisici persana alba persana chocolate persana crem pisica angora turceasca pisica birmaneza poze pisica cymric de rasa pisica maine coon pisica norvegiana de padure pisica persana colourpoint pisica ragdoll imagini pisica ragdoll seal mitted pisica somaleza pisica turceasca van imagini pisica york chocolate pisici de casa blog pisici frumoase pentru familie pisici galbene fotografii pisici pentru copii pisici selkirk rex pisicile Pisicile scottish fold poze cu angora poze cu animale poze cu maine coon poze cu pisica balineza poze cu pisici poze cu pisici albe poze cu pisici exotic poze cu pisici siberiene poze cu pisici york chocolate poze cu selkirk rex poze frumoase ragdoll albastra bicolor ragdoll albastra colourpoint rase de pisici somaleze scottish fold cats selkirk rex cats selkirk rex free blog selkirk rex wallpaper Siberian cat pictures site despre pisici site online cu rase de pisici somali cats photography tipuri de pisici imagini wallpaper cu animale colorate wallpaper cu animale domestice wallpaper cu animale dragute wallpaper cu animale iubitoare wallpaper cu chocolate wallpaper cu pisici wallpaper cu pisici de rasa wallpaper cu pisici frumoase wallpaper desktop