duminică, 15 iunie 2014

Pisica Manx Animale pt apartament

Pisica Manx Animale de companie pt apartament imagini


La pisica manx se observa absenta cozii, la fel ca parul cret sau urechile indoite sunt mutatii aparute spontan la pisica domestica, ar fi ramas doar o simpla curiozitate daca omul n-ar fi intervenit ca sa faca din ele caracteristica principala a unei rase.
In cazul pisicii manx, mutatia s-a raspandit spontan si doar ulterior, aceasta caracteristica a devenit obiectul selectiilor, Pisicile manx fara coada sunt mandria locuitorilor insulei man, care i-au imortalizat imaginea si pe o moneda (bani).

Standardul

Pisica manx de talie medie, are corpul solid, compact, scurt si musculos. Aspectul pisici manx este cel mai caracteristic, in afara de lipsa cozii, este rotunjimea. Capul pisici manx este rotund, putin mai lung decat lat, profilul pisici are un stop slab pronuntat si fruntea usor rotunjita, Botul pisici manx este puternic, iar obrajii proeminenti. Urechile la manx sunt de marime potrivita usor rotunjita, departate, ochi sunt rotunzi si mari, usor obligi, de culoare in raport de cea a blanii.
Gatul este scurt si gros, gambele anterioare sunt mai scurte decat cele posterioare, scheletul este solid. Crupa este mai inalta decat umerii, larga si rotunjita, soldurile sunt mai largi decat la oricare alta rasa de pisici, contribuind la aspectul compact, cobby. Membrele posterioare sunt mai lungi decat cele anterioare si fac ca pisica sa aiba un mers saltaret, care insa, in Statele Unite este considerat un defect.
Labele la manx sunt late si rotunde, culoarea perinitelor trebuie sa corespunda cu cea a blanii. Coada este absenta, nu se penalizeaza prezenta unor oase sau cartilaje, daca acestea nu impiedica palma albitrului atunci cand el mangaie spinarea animalului pana la crupa. Balana este de lungime medie, moale datorita prezentei parului superficial mai lung si pufului gros.

Caracterul

Pisica manx are un caracter echilibrat, moderat activa si reactiva. In casa nu prea face stricaciuni poate fi lasata singura mai multe ore si suporta prezenta altor animale de companie. Este pasnica are un temperament afectuos si sociabil, dar nu sacaitor. Nu este prea galagioasa si cauta compania omului. Poate trai fara probleme in apartament, dar nu refuza desigur, nici spatiile mari, largi si nici accesul intr-o gradina. Modesta si longeviva, pisica de companie manx nu este indeajuns de bine cunoscuta care stie sa se faca apreciata ca animal de companie.

Ingrijirea

La manx se pare ca absenta cozii nu creeaza vreo problema nici de echilibru, nici de comunicare exemplarelor din aceasta rasa, ele sunt usor de ingrijit si deosebit de longevive. Imperecherea consangvina a pisicilor manx opreste dezvoltarea embrionilor indivizilor, purtatori ai celor doua gene manx si o crestere evidenta a mortalitatii la puii noi fatati. Si la exemplarele heterozigote posesori ai unei singure gene manx, consangvinitatea poate duce la unele anomalii ale scheletului.

Culorile

Toate culorile sunt recunoscute, cu exceptia celor care rezulta dintr-o hibridare evidenta cu alte rase cum ar fi siameza, chocolate si lilac si combinatiile acestora cu alb. Printre culorile recunoscute se afla albul, negrul, albastrul, rosul si crem, asa-numitele shaded, chinchilla, silver shaded, silver tabby si smoke, cu tipping, in toate culorile admise. Sunt frecvente mai ales exemplarele bicolore, tricolore si carapace de broasca testoasa, negru cu rosu, albastru cu crem, fiecare dintre aceste combinatii cu alb si in plus tabby mackerel, blodched si spotted. distribuie si pe facebook sau twitter pentru a primi like-uri sau comenturi de la prieteni.

Cute manx cats photography free blog, send article to facebook profile get more like, full post images for twitter or pinterest, black and red manx kitten cat wallpaper, beautiful white cat photos for facebook cover download free stock website cool blog. More review follow us on pinterest or facebook profile all love cats color.


Reacții:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!! te mai astept pe acest blog.

Cats Kitten Categories

alb si negru albastra crem amazing cats funny photography amazing scottish fold photography american white cats photos animale de companie animale domestice awesome family animal website stock balinese cats photography beautiful cats images beautiful cats pictures beautiful kitty bicolora bicolora alba si albastra birmaneza seal tabby birmano seal tortie point blog gratuit cu pisici blog gratuit despre pisici cats photography cats pictures free download colour makerel tabby wallpaper colour point albastra photos cool cat beautiful colors cumpara pisici cute cats photos blog desktop photos devotament fotografii cu animale dragalase fotografii cu pisici colorate free hosting stock website wallpaper imagini cu animale domestice imagini cu birmaneze imagini cu new york imagini cu pisici de rasa imagini cu pisici frumoase imagini cu pisici norvegiene imagini cu pisici somaleze imagini cu pisici turcesti imagini cu pisoi exotic imagini desktop cu pisici persana alba persana chocolate persana crem pisica angora turceasca pisica birmaneza poze pisica cymric de rasa pisica maine coon pisica norvegiana de padure pisica persana colourpoint pisica ragdoll imagini pisica ragdoll seal mitted pisica somaleza pisica turceasca van imagini pisica york chocolate pisici de casa blog pisici frumoase pentru familie pisici galbene fotografii pisici pentru copii pisici selkirk rex pisicile Pisicile scottish fold poze cu angora poze cu animale poze cu maine coon poze cu pisica balineza poze cu pisici poze cu pisici albe poze cu pisici exotic poze cu pisici siberiene poze cu pisici york chocolate poze cu selkirk rex poze frumoase ragdoll albastra bicolor ragdoll albastra colourpoint rase de pisici somaleze scottish fold cats selkirk rex cats selkirk rex free blog selkirk rex wallpaper Siberian cat pictures site despre pisici site online cu rase de pisici somali cats photography tipuri de pisici imagini wallpaper cu animale colorate wallpaper cu animale domestice wallpaper cu animale dragute wallpaper cu animale iubitoare wallpaper cu chocolate wallpaper cu pisici wallpaper cu pisici de rasa wallpaper cu pisici frumoase wallpaper desktop