sâmbătă, 14 iunie 2014

Pisica de Chartreux Amazing cat

Pisica de Chartreux Beutiful cats photography download


Pisica hartreux face parte dintre putinele rase ale caror origini se pierd in secolele trecute si care au constituit baza catofiliei moderne ce a luat nastere de curand. Acestea sunt definite ca naturale, pentru a le deosebi de cele care au o origine moderna, pentru ca ele au evoluat in zone geografice bine delimitate si nu au suferit o interventie directa din partea omului. Cea mai veche si mai faimoasa pisica albastra a fost selectionata conform criteriilor moderne, incepand din secolul trecut si este astazi o pisica rara si de mare pret.

Standardul

Pisica de chartreux are corpul de talie medie-mare, masiv, compact, musculos, cu umerii puternici si pieptul larg. Capul este rotunjit, dar nu bombat, mare, cu maxilare puternice si obrajii pronuntati, mai ales la masculi. Nasul este de lungime medie si drept, barbia este puternica, la acelasi nivel cu varful nasului. Ochii sunt mari si distantati, rotunzi, de culoare variind intre aramiu si auriu, de multe ori portocaliu-stralucitor. Urechie sunt de dimensiuni medii, prinse in crestetul capului. Oasele sunt mari, gatul este scurt si musculos. Coada este de lungime medie, gambele sunt proportionale cu corpul, nu prea inalte, dar puternice si musculosase. Labele sunt late si rotunde. Blana este deasa, lucioasa, cu puf des si lanos, intr-o tonalitate uni de albastru-gri deschis, trebuie sa fie mare in volum, cu parul usor ridicat de pe corp.

Caracterul

Caracteristic pentru temperamentul pisicii chartreux este echilibrul, nu este o pisica sacaitoare, dar nici timida, este mediu activa si reactiva si, in acelasi timp, putin, chiar foarte putin galagioasa. Afectuoasa si sociabila cu membrii familiei, poate fi cateodata, rezrevata fata de persoanele straine de casa, nu are nevoie de prea mare atentie si suporta bine singuratatea. Pentru ca isi pasteaza un anumit grad de independenta, nu-i place sa fie obligata sa stea in bratele cuiva daca ea nu doreste. Accepta prezenta altor pisici si incearca sa fie prietenoasa cu ele. Comportamentul fata de om depinde de prezenta si altor pisici. Cand este singura, tinde sa fie mai legata de om, sta mai mult pe langa ei si asteapta ca aceasta sa-i acorde atentie, in schimb, daca sunt mai multe pisici, prefera sa stea impreuna cu ele. Se maturizeaza tarziu si caracterul i se modifica intre a noua si a douasprezecea luna de viata, pisoii sunt foarte neastamparati. Este pasnica si, la fel ca la alte rase, masculul este mai linistit si dornic sa fie alintat, in timp ce femela este mai independenta si mai activa. Poate trai in casa, dar ii place sa poata iesi intr-o gradina.

Ingrijirea

Chartreux are parul des si scurt nu are nevoie de o ingrijire deosebita, doar in perioada de naparlire este bine sa fie periata mai des. Este o rasa robusta al carei singur punct slab sunt, cateodata, dintii, care trebuie controlati periodic, pentru a nu face depozite de tartru. Este important sa nu fie coplesita cu alintari si mangaieri, ci sa i se lase o anumita independenta. Ca toate pisicile de talie mare, creste incet, un mascul avand nevoie chiar de trei ani, pentru a atige dimensiunile si greutatea defensiva.

Culorile

Culoarea gri-albastru este obisnuita doar pentru pisica albastra din Rusia si pentru korat, chiar daca alte rase au albastru ca varietate de culoare . In realitate, albastru este un gri uniform fara urme de alte culori. Albastre trebuie sa fie pielea, nasul, buzele si perinitele plantare. Albastru provine din negru, printr-o mutatie provocata, aceasta diluand pigmentul care se depoziteaza in mod neregulat pe fiecare dintre firele de par. La pisicile Chartreux, cu cat culoarea neagra este mai diluata cu atat exemplarul este mai bine cotat. Se admite toate nuantele de culoare albastra, dar nu si umbrele sau dungile, reflexele sau smocurile de par de alta culoare. Pisoii pot avea un desen tabby, inele mai inchise pe coada sau dare usoare. Care dispar dupa un an
de viata, dupa a doua sau a treia naparlire blana pisici ajunge la culoarea definita rasei.cute chartreux blue cats photography, funny love animal pictures, happy birthday gift for children or family wallaper for desktop full hd download free stock gallery, amazing animal for big house or apartment, review post to send to facebook profile or twitter cover, like us on social media, send post to pinterest to get more comment from your best griends.Reacții:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!! te mai astept pe acest blog.

Cats Kitten Categories

alb si negru albastra crem amazing cats funny photography amazing scottish fold photography american white cats photos animale de companie animale domestice awesome family animal website stock balinese cats photography beautiful cats images beautiful cats pictures beautiful kitty bicolora bicolora alba si albastra birmaneza seal tabby birmano seal tortie point blog gratuit cu pisici blog gratuit despre pisici cats photography cats pictures free download colour makerel tabby wallpaper colour point albastra photos cool cat beautiful colors cumpara pisici cute cats photos blog desktop photos devotament fotografii cu animale dragalase fotografii cu pisici colorate free hosting stock website wallpaper imagini cu animale domestice imagini cu birmaneze imagini cu new york imagini cu pisici de rasa imagini cu pisici frumoase imagini cu pisici norvegiene imagini cu pisici somaleze imagini cu pisici turcesti imagini cu pisoi exotic imagini desktop cu pisici persana alba persana chocolate persana crem pisica angora turceasca pisica birmaneza poze pisica cymric de rasa pisica maine coon pisica norvegiana de padure pisica persana colourpoint pisica ragdoll imagini pisica ragdoll seal mitted pisica somaleza pisica turceasca van imagini pisica york chocolate pisici de casa blog pisici frumoase pentru familie pisici galbene fotografii pisici pentru copii pisici selkirk rex pisicile Pisicile scottish fold poze cu angora poze cu animale poze cu maine coon poze cu pisica balineza poze cu pisici poze cu pisici albe poze cu pisici exotic poze cu pisici siberiene poze cu pisici york chocolate poze cu selkirk rex poze frumoase ragdoll albastra bicolor ragdoll albastra colourpoint rase de pisici somaleze scottish fold cats selkirk rex cats selkirk rex free blog selkirk rex wallpaper Siberian cat pictures site despre pisici site online cu rase de pisici somali cats photography tipuri de pisici imagini wallpaper cu animale colorate wallpaper cu animale domestice wallpaper cu animale dragute wallpaper cu animale iubitoare wallpaper cu chocolate wallpaper cu pisici wallpaper cu pisici de rasa wallpaper cu pisici frumoase wallpaper desktop